lundi 26 août 2013

Los Angeles: Sunset Bulevard & Griffith Observatory

Sunset bulevard dimineata nu are nimic de a face cu Sunset blvd seara. Dimineata e o strada ca oricare alta, poate doar ceva mai larga, seara devine locul unde trebuie sa vezi si sa fi vazut, se aprind luminile, se deschid barurile de noapte cu bodygarzii mai mari decat usa.

Dupa un alt mic dejun la fel de copios servit de acelasi Sylvester -dar cu alta toca de bucatar pe cap- continuam Sunset Blvd de unde l-am lasat aseara, adica de la nr 8000. Nimic spectaculos nu se intampla duminica dimineata doar faptul ca "la bétaillere" de turisti (pt cine nu stie ce e aia sa citeasca din urma) se opreste in fata unor cladiri semn ca pe acolo se petrece ceva (probabil e vorba de restaurante frecventate de staruri). De la numarul 9000 si ceva Sunset patrunde in Bbeverly Hills si aici atmosfera se schimba complet, casele nu se mai vad de copaci, iarba e taiata la cm, cateva zerouri se adauga la pretul masinilor de pe strazi. Nu vedem mai nimic din casele din cartier, habar nu avem unde locuiesc vedetele dar facem totusi cateva poze la intamplare, oricum toate se aseamana asa ca va imaginati voi cine ar putea sta acolo.
De pe la numarul 10000 parasim casele vedetelor mari si intram Bel Air si Westwood unde locuiesc vedetele mai mici. Vilele sunt mai putin luxoase dar nu mai putin celebre. Trecem si pe langa intrarea in UCLA si celebritatea asta tot prin zona se afla.
Pe masura ce avansam spre ocean se aduna deja norii albiciosi de ceata si cifrele pe termometrul din masina scad vertiginos. La nr 17000 si ceva Sunset se termina in ocean coborand direct in plaja Gladstones... pe care n-o vom vedea, nu riscam sa coboram din masina, ne-a ajuns experienta frigului de ieri. Facem cale intoarsa tot pe Sunset de data asta insa cotim la dreapta pe Rodeo drive ( magazinele din pretty women etc, stiti voi) si apoi continuam cu cartierele 'normale' ca sa ajungem la un centru comercial... Cautam ghiozdanul Monster High fara de care stim ca alex e in stare sa refuze sa se urce in avion. Din fericire il si gasim; a meritat deplasarea de vreo ora prin cartierele Los Angeles.

Spre seara urcam la Griffith Observatory sa vedem LA de sus cand apune soarele. Spectacolul merita deplasarea chiar in ciuda faptului ca e duminica seara si parcul e plin de lume... Intram si la "show"-ul de la planetarium (excelent film despre univers), la expozitiile din observator etc; toate sunt accesibile pentru profani ca noi, interesante si gratuite (mai putin planetariumul dar nici ala nu era prea scump)
Cand se lasa noaptea facem drumul in sens invers ... pe Sunset, unde altundeva? E o cu totul alta strada decat cea de dimineata, barurile sunt pline ochi, fustele sunt din ce in ce mai scurte, blondele din ce in ce mai blonde, masinile din ce in ce mai scumpe...
Noi nu coboram insa din masina urmarim spectacolul strazii din mers... Acasa ne asteapta alt spectacol gratuit, cateva explozii in parcarea de vizavi de Secret garden, o masina in flacari, pompieri, sirene etc, toate ingredientele pentru made in hollywood...
Sunset dimineata

Enescu!!

Subnset bulevard cand se intalneste cu Beverly hills

Sunset cu vedete


Sunset Blvd se apropie de ocean, brrr

Sunset Blvd se "varsa" in Pacific


Trafic pe Sunset Blvd

Beverly Hills, nu se stie a cui casa

alta casa din beverly hills

Rodeo Drive, Pretty women etc

Rodeo Drive

Undeva in Los Angeles

Cartierul coreean (de nord sau sud??)

Undeva in los angeles, in apropiere de hollywood

Tom Cruise din nou

dealul cu hollywood vazut de la Griffith Observatory

LA

Griffith Observatory

LA si cu mine:))

Griffith Observatory

LA - downtown

LA

LA

Walk of fame din masina

Walk of fame

Walk of fame 


Griffith observatory

LA inainte de apus

LA -pozat cu telefonul




Griffith Observatory (expozitie)

2 commentaires:

  1. M-am pus pe studiat, ajungem si noi la vara din nou, in zona. :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. super alegerea!:) de abia astept sa vad itinerariul pe care vi-l propuneti

      Supprimer