jeudi 29 août 2013

Los Angeles: last day

Secret Garden
Gradina Secreta de la Secret Garden
Ready to say good bye



Sylvester
Cu Los angeles nu poate fi dragoste la prima vedere, e nevoie de timp. Acum doi ani nu l-am apreciat, adevarul e ca ne-am comportat atunci in turisti de baza si am vizitat doar Walk of fame, Beverly hills din "bétaillère" de turisti (horror) si Universal Studios . Ca si cum ai vrea sa iubesti parisul doar dupa ce ai coborat din metrou la Barbès si ai fost in Disneyland .:)
Am parasit atunci Los angeles cu o falsa imagine de suburbie bizara si cu gandul de a nu ne mai intoarce niciodata. Din fericire am incalcat promisiunea si de data asta l-am cunoscut singuri, din masina proprie asa cum se cuvenea sa facem de la inceput. am avut o gazda primitoare si amabila in locul unui hotel impresonal, am parcurs incet bulevardele largi, am urcat si coborat de pe colinele mulholland drive pana la malul oceanului, am mers la pasul masinii prin cartierele lucioase dar si prin cele normale sau chiar rau famate, am cascat gura -si buzunarele!- in mallurile frecventate de localnici si nu de turisti, pana si freeway-urile ni s-au parut din ce in ce mai prietenoase pe masura ce trecea timpul. Am cunoscut "la douceur de vivre" in orasul de sub soarele californian. Ne-au ramas multe de vazut, va exista o data viitoare? Nu e exclus...

In ultima zi de LA sarim devreme din patul de la Secret Garden stiind ca urmatorul pat pe care-l vom vedea va fi cel de acasa. Incarcam multiplele bagaje in masina (am venit cu doua valize si plecam cu trei, cum altfel sa parasesti cea mai mare "societate de consum" ?:) Spunem Good Bye lui Sylvester cel amabil si zambitor,  alexandra zice ca i-a placut aici si ca ar vrea sa revenim... nu imediat desigur, acum e fericita ca va ajunge acasa :) Avem cateva ore pana la decolare si decidem ca ultimul popas sa fie The  Queen mary, the old lady care isi petrece zilele de pensie ancorata in Long Beach sub forma unui hotel de lux. De data asta freewayurile ne dau mai putine batai de cap decat de obicei - incepem sa ne obisnuim si cu ele- si ne regasim relativ repede in fata pachebotului. Vizita se plateste, exista mai multe variante de bilet care toate inculd cel putin un tur ghidat. Noi alegem turul cu fantome "ghost & legend show" care ne duce (pe intuneric) in "burta" vaporului, fosta piscina de la clasa 1 (bantuita evident:)) si in sala masinilor unde (cica) se petrec fenomene bizare:) Totul imbracat intr-un show à l'américaine cu efecte speciale. Dincolo de "fenomene" admiram imensitatea vaporului, pentru vremurile in care a fost construit era o performanta. In rest, de fantome si alte paranormale nu se sperie nici macar alex, in schimb de fetele celor doi ghizi da, probabil alesi dintre sosiile lui frankenstein:)

Dupa turul fantomelor suntem liberi sa ne plimbam cum si cat vrem pe vapor. Nu a fost doar pachebot de lux ci in WW2 a servit armatei ca sa-si duca/aduca trupele din europa si se zice ca era atat de rapid ca nu a putut niciodata sa fie torpilat, unul dintre tunuri (poate nu e chiar tun dar nu ma pricep sa zic ce fel de arma e) mai e inca pe punte si alex adora sa tinteasca cu el... Ups, un avion mai putin:)

Ne-am plimbat pe diferitele punti, prin magazinele de suveniruri si pe holurile hotelului si intr-un final am decis (cu dificultate) ca e vremea sa pornim spre aeroport. Cu o ultima oprire la Denny's inainte de a ne desparti de masina pentru un pranz 100% american (cu omlete, pancakes bacon si cafea pentru mine, hamburgeri pentru ceilalti... sa mai spun ca, dupa "regimul" american am 2kg date disparute?? nici acum nu-mi explic cum a fost posibil?? ) spunem good bye americii cu promisiunea ca vom reveni...


Freeway 101
Long Beach de pe Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

Long Beach


The Queen Mary






Long Beach


Ups, un avion mai putin:)

Hotelul The Queen Mary

Hotelul The Queen Mary

The Queen Mary


The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary


The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary

The Queen Mary - vedere spre Long Beach


Freeway spre aeroport

Denny's
Denny's


LAX Los Angeles Aeroport

Bye Bye Jeep 

pe curand:)

Imbarcarea




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire