mardi 20 août 2013

De la Kanab la Freemont Street Las Vegas

Golden Nugget
Freemont Street experience la ora de gura casca
Spre Las Vegas... decor de CSI
Zion Park
Nu puteam pleca din Kanab fara o raita matinala prin magazinele cu Levi's si alte asemenea obiecte strict necesare. Alex si cu mine am iesit de acolo dupa vreo ora si ceva dar doar sub amenintare. Pentru iubitorii de Levi's e un fel de comoara lui alibaba, cu preturi ridicole (27$?! am crezut ca e o greseala de afisaj!)

Am pornit spre Las Vegas pe drumul indicat de GPS-ul din masina. In scurt timp insa am ajuns la intrarea in parcul Zion pe care nu aveam neaparat de gand sa-l traversam mai ales ca trebuie platita intrarea pe o saptamana (25$, aproape o pereche de Levisi!!) dar nu era sa facem cale intoarsa. Din scurta traversare a unuia din cele mai spectaculoase parcuri americane ne-am ales doar cu cateva poze facute din masina dar ne consolam cu gandul ca va trebui sa existe o "data viitoare" ca sa descoperim si parcul asta...


Agrandir le plan
In Las Vegas ajungem pe la ora pranzului, am castigat o ora trecand frontiera Utah. De data asta destinatia nu mai e stripul ci Freemont Street in Downtown adica vechiul Las Vegas, cel cu cowboy-ul luminos care apare prin toate reclamele. In timpul zilei cowboyul e stins si sters iar cartierul nu are acelasi farmec ca seara, ba chiar aproape deloc. In plus de indata ce te indepartezi de "aleea" principala unde sunt hotelurile si casinourile atmosfera devine de-a dreptul ingrijoratoare cu o multime de homlesi sau figuri mai mult sau mai putin dubioase. 
Nu avem  ce cauta pe acolo, facem check in-ul la Golden Nugget, unul din cele mai vechi hoteluri din LV, acolo unde se afla expusa cea mai mare pepita de aur din lume.
cea mai mare pepita de aur
Re-folosim tactica cu cei 20 $ si cererea de free upgrade, merge si de data asta, avem o camera in golden tour cu vedere spre piscina cu rechini.
Da, marea atractie a hotelului nu e pepita de aur ci piscina care are in centrul ei un acvariu enorm in care inoata rechini plus alti pesti mai mult sau mai putin fiorosi. Asta n-ar fi nimic dar mai dispune si de un tobogan acvatic care trece fix prin mijlocul animalelor marine mai sus amintite. In portiunea care trece prin acvariu toboganul se transforma intr-un tub transparent ca sa poti admira gura rechinului de la cativa cm in timp ce tu aluneci prin conducta cu viteza luminii ("ca atunci cand tragi apa la toaleta", dixit Alain). 
toboganul din piscina cu rechini

Nu ne-am repezit direct in piscina cu rechini desi Alex asta ar fi vrut. Am iesit mai intai sa facem un tur pe freemont street si sa si mancam ceva. Cum ne era foarte foame am decis ca azi sa fie ziua primului (si probabil ultimului) "Buffet" "all you can eat"! L-am ales pe cel din hotelul unde stam si pentru 25$ am mancat toti 3 cam aceeasi cantitate pe care am fi mancat-o in 3 zile in conditii normale... Nu mai zic nimic de cei cativa litri de coca cola (paharul ti se re-umple instantaneu daca ai facut greseala sa-l golesti inainte de a te ridica de la masa).
Dupa ce abia ne-am tarat pana in camera, privelistea spre piscina cu rechini nu ne-a lasat sa digeram cantitatile industriale ingurgitate, alex a vrut sa mearga imediat sa incerce toboganul... Ce sa zic, e o experienta care trebuie incercata macar odata in viata... noi am incercat-o pentru vreo cateva vieti, ne ajunge:)

Seara e alta atmosfera pe freemont street, la 20h00 fix se aprinde tavanul luminos si toata "aleea" plina de turisti casca gura (la propriu) cu incantare la spectacolul de sunet si lumini care li se deruleaza deasupra capetelor. Cazinourile isi aprind si ele beculetele si  incep concomitent vreo 3 spectacole live de muzica rock, folk si dance intr-un spatiu de nici cateva sute de m... Adaugati muzica difuzata din baruri si cazinouri si aveti tabloul decibelic complet. Nu mai vorbesc de tabloul uman pe care il ofera Freemont street experience, pe langa turistii gura casca, fetele imbracate mai mult decat sumar care invita lumea la spectacole, diversi artisti de strada si multe personaje deghizate de la buretele Bob pana la Kiss... O lume pestrita, ea insasi un spectacol.
Dupa doua ture de Freemont street hotaram ca ne ajunge "experienta". Urcam in camera unde o lasam pe Alex sa se pregateasca de somn si noi mergem sa jucam primii 20 $ din viata.Pe care evident ii pierdem in mai putin de 30 min... Dar macar a fost o alta "experienta":)

cabana lui ali baba... cu levis'i

levisii perfecti

Zion park
Zion -soselele de culoarea imprejurimilor

Zion

Zion

Zion

On the road


On the road

Cowboyul de pe freemont street... ziua
Cowboyul de pe freemont... noaptea

Freemont street, tavanul luminos

Cowgirl noaptea
Freemon Street, ziua

Freemont Street

Freemont Street

Freemont Street


Freemont Street

Freemont Street


Freemont Street

Freemont Street

Golden Nugget

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire