mardi 14 juin 2011

La tara in Corsica

14 august 2011
Casa bunicii se afla pe un deal, nu se poate ajunge aici decat cu masina (vestul salbatic, nu v-am spus?:) marea e la o jumatate de ora de mers pe jos sau la 3 minute de masina pe un drum care serpuiste mult; Casele din jur nu se vad din cauza vegetatiei dese, aici stapan e "maquis"-ul, tufisurile scunde mediterneene care de-a lungul vremii au facut ascunzatori perfecte pentru banditii sau haiducii locali. Si acum mai sunt inca "in serviciu" in aceleasi scopuri:) In afara de ascunzatori maquisul corsican e raspunzator si de lucruri mai pasnice, de ex, fabricarea mierii, vestita prin gustul unic... de maquis evident.







Plaja din josul strazii se numeste Pinarellu (Pinareddu in corsicana) ceea ce inseamna "padurea de pini". E unul din cele mai frumoase golfuri de pe insula (asa se zice ca eu sunt departe de a le fi vazut pe toate, sunt asa de multe), cu nisip fin si ape turcoaz in care poti merge cu piciorul pana departe. Golful e strajuit de un turn genovez, nu se viziteaza dar da un farmec aparte. Sunt multe turnuri genoveze pe insula (fosta colonie a genovei), erau utilizate in aparare, cand un turn zarea corabiile inamice, satenii din jur aprindeau focuri si fumul era vizibil pana departe de alti sateni care aprindeaiu focuri si ei... Se zice ca un 20 de minute stirea facea astfel turul insulei. Un fel de twiter ancestral:)










articol  precedent: Balaceala si Purtivecchju

2 commentaires:

  1. Ce frumos este! Iar Alexandra are parte si de compania atator feline! Sunt ale bunicii? Ce faine sunt!

    RépondreSupprimer
  2. da, are noua pisici, multe din ele au venit singure de pe cine stie unde, se vede ca au fost maltratate :( Tigrul asta e nou venit, e tare frumos dar e ranit la un picior si nu cred ca a fost vreodata mangaiat ca nici macar nu stie sa toarca :( Sper sa-l invatam noi acuma

    RépondreSupprimer